Vaasa tarvitsee maahanmuuttajia

Kauppakamarin kyselyssä 45 % Vaasan alueen teollisuusyrityksistä ilmoittaa, että työvoimapula on suurin toimintaa rajoittava tekijä. Alueelle on tulossa uusia teollisuusinvestointeja ja se on upea uutinen, yksi teollisuuden työpaikka tuottaa kaksi tai kolme muuta työpaikkaa alueelle.

Mistä töille tekijöitä? Vauvoja syntyy juuri sen verran kuin perheet haluavat, ja se on väestökehityksen kannalta liian vähän. Tarvitsemme uusia vaasalaisia ulkomailta. Vaasa on vetovoimainen kaupunki, 60 % alueen ulkomaalaisista opiskelijoista haluaisi työllistyä Vaasaan tai Suomeen. Alueella tehdään hyvää työtä kotoutumisen ja työllistymisen helpottamiseksi, vaikka valtiollinen byrokratia laittaa kapuloita rattaisiin. Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Juha Häkkinen totesi kuntavaalitilaisuudessa, että Vaasassa on oltava nollatoleranssi rasismille. Olen Häkkisen kanssa samaa mieltä. Vaasa ei voi olla kansainvälinen ja kasvava kaupunki, jos samaan aikaan hyväksymme syrjintää ja rasismia.

Pohjolan energiapääkaupunki tarvitsee pehmeän sydämen. Ihmiset muuttavat Vaasaan töiden perässä, niin minäkin tein 15 vuotta sitten. Ihmiset ja perheet myös jäävät kaupunkiin, jos meillä on hyvät koulut ja terveydenhuolto, luonto lähellä, kulttuuria ja kaupungin vilskettä. Vaasan seutu on Suomen kolmanneksi kansainvälisin seutukunta. Pidetään huolta siitä, että Vaasa on avoin kaikille.

 

Teksti julkaistu: Ilkka-Pohjalainen, 11.6.2021
Kuva: Anne Tuulikangas

Jätä kommentti

sixteen + 9 =

Share
Tweet
Share